Министарство културе и информсања окончало је конкурсе за суфинансирање пројеката у 26 области културног стваралаштва. За пројекте је одобрено 1,36 милијарди динара, што је 15 одсто више него прошле године.

На конкурсе које је Министарство културе расписало у 26 области приспела су 3.483 пројекта о којима су одлучивале петочлане комисије сачињене од представника установа културе, универзитета, научних институција, уметничких и новинарских удружења. Комисије су, наводи се у саопштењу Министарства, завршила рад у прописаном року, а одабраним институцијама и пројектима биће додељено 1,36 милијарди динара, што је готово 15 одсто више него прошле године, истражују Новости.

Из области библиотечко-информационе делатности на конкурс је стигло 119 пријава, али су паре издвојене само за 15.

Народна библиотека Кула је добила 211.000 за пројекат имплементације система COBISS у библиотекама у Црвенки и Сивцу. Претходне године библиотека у Кули је постала чланица ВБС (Виртуелна библиотека Србије) захваљујући средствима добијеним од Министарства културе РС И Покрајинског секретаријата за културу Војводине.

 

/Извор: Новости/В. Н.

 

 

Share

Виртуелна библиотека Србије

cobiss

Цитат

"Књиге не дирамо и не читамо. Понекад, из очајања узмемо понеку књигу и када се изненада суочимо са њеном лепотом и памећу, то нас дотуче. Боље је да нисмо ни узимали. Не бисмо знали како је празно и пусто живети без књига". - Душко Радовић

Copyright Narodna Biblioteka Kula © 2013. All Rights Reserved.