Прослављени аутор Халед Хосеини враћа се са новим романом после шест година – емоционалном, провокативном и незаборавном причом о томе како волимо, како једни друге штитимо и како одлуке које доносимо одјекују поколењима.

Значи тако. Хоћете причу, па једну ћу и да вам испричам....

Авганистан, 1952. године. Абдулах и његова сестра Пари живе са оцем и маћехом у забаченом селу. Отац је у вечитој потрази за послом а породица се бори са сиромаштвом и леденим зимама. Абдулаху је Пари дивна и добра попут виле по којој је добила име, она је читав његов свет. Он је њен заштитник, више као отац него као брат, спреман да за њу учини све, чак и да мења своје једине ципеле за лепо ново перо у њеној збирци. Сваке ноћи они спавају једно поред другог у капутима, чврсто загрљени.

Једног дана запутиће се са оцем преко пустиње у Кабул. Пари и Абдулах не слуте да ће им оно што их тамо чека разорити живот – јер понекад људи кажу како прст мора да се одсече да би се сачувала рука.

Ово дело великог замаха и амбиције прати бројне упечатљиве ликове од Авганистана до Париза и од Сан Франциска до грчког острва Тинос, и прича њихове дирљиве и неодољиве приче, поново доказујући Хосеинијево дубоко разумевање спона које нам обликују животе и које нас одређују као људе.

„У овој причи која бодри дух и пружа истинско читалачко задовољство Хосеини исказује оптимизам који није био толико видљив у његовим претходним делима.“ Либрарy Јоурнал

„Хосеинијев осећај за детаљ и емоционалне нијансе у овом роману јесу оно што дуго остаје у нама.“ Публисхерс WееклyЦхрис

Share

Виртуелна библиотека Србије

cobiss

Copyright Narodna Biblioteka Kula © 2013. All Rights Reserved.