Аутор бестселера Константиново раскршће и Дуге ноћи и црне заставе.

Небо се не осваја огњем и челиком. Небо се осваја врлином.

Године 297. римски цезар Галерије кренуће у осветнички поход на Исток да се обрачуна са Персијом и њеним владаром. У великој инвазионој армији наћи ће се три човека које повезује невидљива нит судбине и чија ће дела означити освит једног новог доба и уздизање једне нове вере – хришћанства.

 
Галерије, велики прогонитељ хришћана, и не слути да под његовом заставом јашу три човека који ће једног дана постати хришћански свеци и утрти пут једном новом царству. Најстарији међу њима је Георгије, стамени и харизматични генерал из Кападокије, у истој легији је и трибун Димитрије из богате сенаторске породице из Солуна… Најмлађи се зове Флавије Валерије Константин, син Галеријевог сувладара Констанција Хлора, храбри коњички официр и наследник престола на Западу.

Од јерменских пустиња, преко славних египатских градова, од Наисуса и Сингидунума, све до британских магли и зидина вечног Рима, искована у крви и пламену битке, каљена страшћу, љубављу и надом, долази прича о људима који су променили ток историје и срушили једну империју да би на њеном згаришту сазидали нову. Истовремено, то је прича о снази вере и пријатељства, о највећем прогону хришћана у историји, о последњим данима Рима и зачетку славног Византијског царства, о два свеца који су умрли за Бога у кога верују и трећем, који је постао први римски цар који је поверовао у снагу Крста.                

Share

Виртуелна библиотека Србије

cobiss

Copyright Narodna Biblioteka Kula © 2013. All Rights Reserved.