letLETДирљива прича о Павлу Андрејевићу, младом ваздухопловном поручнику војске Краљевине Југославије, који крајем тридесетих година, на релацији Петровград-Нови Сад-Сарајево-Мостар-Београд, упознаје не само специфичан дух доба него и многе великане књижевности или филма, као и зачетнике стрипа и фотографије тог времена.

Један наизглед сасвим обичан авијатичарски лет, непосредно пред Други светски рат, заувек ће променити не само Павлов живот, већ и судбину његове жене и будућност читаве породице Андрејевић. Трагични августовски дан 1937. године, затвориће круг између живота и смрти – симбол његовог кафкијанског односа са оцем који такође умире – и постати велика новинска вест у Југославији која се спрема за велики ратни окршај.

Владимир Арсенијевић, најмлађи добитник у историји Нинове награде, у новом роману написао је ретко искрену и елегантну причу о браку младих људи, прожету идеалима епохе са мноштвом занимљивих ликова и историјских личности.

Ова узбудљива приповест о љубави у доба аероплана уједно је и јединствени лет у прошлост, књига која ће вас повести на путовање које ћете памтити.

„Елеганција његовог језика је попут ватромета на киши...“ Тхе Тимес Литерарy Супплемент

 

Share

Виртуелна библиотека Србије

cobiss

Copyright Narodna Biblioteka Kula © 2013. All Rights Reserved.